Presentades les jornades “Cuina de l’Horta, vins de Ponent”

29/09/2021

L’emblemàtic Castell de Gardeny de Lleida va acollir, ahir dimarts 28 de setembre, la presentació d’aquesta nova iniciativa enogastronòmica impulsada per la revista La Cuina amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida i en la qual Vinya els Vilars també participa.

Del 29 de setembre i fins al 30 de novembre, 11 restaurants de la ciutat de Lleida participaran en aquesta proposta, impulsada per la revista La Cuina, amb l’objectiu de potenciar i reivindicar els productes de proximitat, de l’Horta de Lleida, així com els vins de la DO Costers del Segre, com els produïts a Vinya els Vilars. Els establiments participants en aquesta atractiva proposta enogastronòmica oferiran uns menús especials, maridats amb vins de 21 cellers de la DO Costers del Segre. Cuina de l’Horta, vins de Ponent també té per objectiu donar un cop de mà al sector de la restauració, que els darrers mesos ha passat per moments difícils, amb motiu de la  de la covid-19.

La sol·lidaritat amb el Banc d’Aliments de Lleida també forma part del projecte

Les jornades també tenen un vessant solidari, ja que 2 euros de cada menú que se serveixi es destinaran al Banc dels Aliments de Lleida. El popular Sr. Postu, un dels protagonistes de l’acte de presentació, aporta una Postu-xapa, feta per al Banc dels Aliments (I Love Allioli), a cada client que consumeixi un menú. En finalitzar les jornades ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’, el 30 de novembre, tot el que s’hagi recaptat mitjançant aquesta acció es lliurarà a aquesta entitat benèfica lleidatana.

Menús elaborats especialment per l’ocasió amb preus que van dels 25 als 65€

Els onze restaurants participants presentaran uns menús elaborats de manera específica per a l’ocasió que aniran dels 25 als 65 euros. Tots aquests menús, on els productes de l’horta de Lleida tindran un especial protagonisme, inclouen el maridatge amb vins de 21 cellers de la DO Costers del Segre, que formen part de l’Associació de la Ruta del Vi de Lleida, l’altre producte protagonista d’aquesta atractiva proposta.

Onze restaurants de Lleida participen en aquesta iniciativa

La llista de restaurants lleidatans participants en aquesta nova proposta són:

  • Aimia
  • Bar Tòfol
  • Brasa d’Or
  • Caravista
  • Celler del Roser
  • Ferreruela
  • La Huerta
  • Manicomio
  • Petit Català
  • Pinot Gastrothèque
  • Saroa

El maridatge amb els vins de Vinya els Vilars, en aquesta ocasió mitjançant el nostre vi blanc Quim, es podrà gaudir al restaurant Manicomio, situat al carrer Sant Marti, 59 de Lleida (telèfon reserves 621 24 64 03)

Menús amb premi

D’altra banda, durant els dos mesos de les jornades hi haurà diferents sortejos de menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi, experiències enològiques, etc. entre les persones que consumeixin algun dels menús dels restaurants participants. Així mateix, hi haurà un premi especial que se sortejarà en finalitzar les jornades que consistirà en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter, el Pallars Jussà.

Més de 50 persones es donen cita al Castell Templari de Gardeny amb motiu de la presentació

La presentació de Cuina de l’Horta, vins de Ponent va comptar amb la participació de més d’una cinquantena de persones. A l’acte de presentació, Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida va reivindicar Lleida i donar a conèixer la qualitat dels nostres vins, de la nostra gastronomia i dels nostres productes” i ha elogiat el gran nivell i professionalitat del món de la restauració.

Per la seva banda, en representació de l’Ajuntament de Lleida, Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president de Turisme de Lleida va elogiar la iniciativa que aglutina restaurants de Lleida i cellers de la Ruta del Vi assegurant que la suma d’esforços sempre resulta positiva, sobretot quan darrere hi ha formació i talent. En la mateixa línia que Cusiné, el regidor lleidatà va destacar que cal reforçar la nostra autoestima, perquè Lleida té molt potencial que cal que tothom conegui.

Montse Guardiola, del Celler del Roser, en representació dels restaurants participants va agrair el treball constant i de qualitat de la pagesia “que cada dia fa que els nostres rebosts, cuines, cartes i menús puguin oferir els millors productes als nostres clients. Sense elles i ells la nostra feina no assoliria el reconeixement pel qual tots treballem”..

Enllaç pàgina web de Cuina de l’Horta, vins de Ponent