Llegendes i Sabors de Bosc”: Una experiència molt especial per posar en valor la carn de caça
Aquest cap de setmana hem tingut l’honor de participar a la primera edició de “Llegendes i Sabors de Bosc” , un esdeveniment organitzat per la Federació de Caça de Lleida en col·laboració amb la Germandat de Sant Sebastià , l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, celebrat a la Seu d’Urgell . Dues intenses jornades en què la caça, la tòfona negra, la gastronomia i la cultura local han estat les protagonistes, i en què la carn de caça ha brillat amb llum pròpia .











Des de Lantxaga, valorem molt positivament aquesta iniciativa, que ha permès reforçar la connexió entre les tradicions locals i el consum de productes de proximitat. Esdeveniments com aquest ajuden a difondre la importància de la carn de caça no només com un producte sostenible i saludable, sinó com a part essencial del patrimoni gastronòmic i cultural.
Un cap de setmana carregat d´activitats i sabors
Una xerrada sobre la seguretat a les batudes de caça, amb l’expert caçador Ramón Fito, entre d’altres, va posar el punt de partida d’aquestes jornades el divendres 21. Tot i això, dissabte va ser, sens dubte, el dia gran d’aquesta iniciativa que busca destacar la riquesa del territori a través de la carn de caça, la tòfona i el patrimoni cultural.
Vam participar al mercat de productes de proximitat , on vam tenir l’oportunitat de presentar els nostres productes i oferir degustacions dels nostres xoriços i llonganisses de porc senglar. L’acollida va ser extraordinària i va reflectir el creixent interès del públic per la carn de caça de proximitat. A més, aquest espai ens va permetre presentar públicament Lantxaga, la nostra manera de treballar i el nostre compromís amb la qualitat i la sostenibilitat en la comercialització de carn de caça.
Un altre dels aspectes clau de la nostra intervenció va ser destacar l’esforç que estem fent per portar la carn de caça directament a les llars. Això es tradueix en la nostra presència en fòrums gastronòmics , en la consolidació d’ aliances amb comercialitzadors i distribuïdors , en l’obertura de nous mercats a grans superfícies i, per descomptat, en la facilitat que oferim als consumidors particulars per comprar carn de caça a través de la nostra botiga online
Durant el matí es van realitzar, a més de les xerrades sobre la carn de caça i la tòfona negre, altres activitats culturals com la representació del tradicional Ball de l’Ossa , que va comptar amb una gran participació i que va animar i va posar color i alegria a un matí plujós. Fantàstica també la degustació oferta per la Germandat de Sant Sebastià d’un guisat amb carn de daina que estava per treure’s el barret.
Xerrades, coneixement i debat
A la tarda, assistim a diverses conferències de gran interès, com la dedicada a la presència de l’ós als Pirineus , on es va parlar el seu impacte a la zona i com conviure-hi de forma segura i responsable. També va ser especialment enriquidora la xerrada impartida pel catedràtic a la Universitat Autonoma de Barcelona i màxim responsable del SeFASm Santiago Lavín , on es van abordar aspectes vinculats amb la comercialització, tractament i consum de la carn de caça. En aquests espais, reiterem el paper fonamental de la carn de caça de proximitat i l’esforç de Lantxaga per fomentar-ne el consum en tots els àmbits, significant la nostra voluntat de facilitar la carn caçada a Catalunya, principal procedència dels nostres productes, als consumidors de Catalunya, especialment aquest any on aquesta comunitat autònoma és Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Un sopar de gala amb la carn de caça com a protagonista
El colofó d’or de l’esdeveniment va arribar amb el sopar de gala a l’ Hotel Andria , on la carn de caça de Lantxaga va tenir un paper estel·lar. Tant el cérvol com el porc senglar van formar part del menú , conquistant el paladar de més de 70 comensals, entre ells representants de l’administració local, organitzadors, caçadors i membres de la Federació Catalana de Caça . La fantàstica acollida dels nostres productes en aquest sopar reafirma la nostra aposta per oferir carn de caça de la més alta qualitat.
Un agraïment especial
No volem tancar aquesta crònica sense felicitar l’organització per la gran feina feta. Agraïm especialment a Agustí Porta ia tot el seu equip l’esforç dedicat a la planificació i execució d’aquest esdeveniment, que ha aconseguit involucrar múltiples col·lectius i ha posat en valor la caça des d’una perspectiva festiva i divulgativa.
A més de la nostra participació al mercat i al sopar, Lantxaga també va col·laborar amb la donació d’un lot de productes de carn de caça que va ser sortejat a través d’internet, permetent que més persones descobrissin l’increïble sabor i qualitat de la carn de caça.
Un esdeveniment que ha deixat empremta
“Llegendes i Sabors de Bosc ” ha estat molt més que un esdeveniment gastronòmic; ha estat un punt de trobada on la tradició, la cultura i la sostenibilitat s’han donat la mà. Ens sentim orgullosos d’haver format part d’aquesta primera edició i estem convençuts que serà l’inici d’una cita anual imprescindible.
Des de Lantxaga, seguim treballant amb la mateixa passió per acostar la millor carn de caça a tots els públics. Ens veiem a la propera edició!