El 6 de març torna la Marxa Heroica amb tres nous i atractius recorreguts temàtics

15/02/2022

Després d’un any d’aturada a causa de la Covid-19, el primer diumenge de març se celebrarà a Fulleda la cinquena edició d’aquesta trobada esportiva, no competitiva, de gaudi i descoberta del territori, que enguany es presenta amb tres nous recorreguts de caràcter temàtic, força atractius.

 

La Marxa Heroica de l’1 de març de 2020 va esdevenir una de les darreres caminades populars celebrades a Lleida abans del confinament a causa de la Covid-19, que va suposar l’aturada d’aquestes marxes i curses populars, que a poc a poc es tornen a organitzar i serveixen per donar una mica d’aire i alegria a la població.  Enguany, la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu, torna puntual a la seva cita amb el 1r diumenge del mes de març per oferir una jornada de companyonia, d’esport, de descoberta del fantàstic i privilegiat entorn natural de Fulleda i les poblacions veïnes. Una marxa que es pot fer caminant o corrent i oberta a tots els  públics gràcies als seus tres recorreguts; encara que, com el seu nom indica, també compta amb una ruta especialment pensada per a herois i heroïnes.

Els participants en aquesta cinquena edició de l’Heroica, que sortirà a les 09.00 hores des dels exteriors de La Sala (el local social de Fulleda) podran escollir entre un dels tres recorreguts proposats; unes rutes temàtiques i en sintonia amb el treball, les rutes i experiències que s’estan promovent des de Fulleda Turisme Actiu.

La Marxa comptarà amb dues rutes més “suaus” de poc més de 10 quilòmetres, que mostraran l’entorn als participants d’una manera temàtica. D’una banda, la ruta de la “Memòria Històrica”; que ens portarà fins a diferents indrets del terme on podrem descobrir búnquers, trinxeres, nius de metralladora… que ens permetran imaginar l’impacte de la Guerra Civil a la vida dels habitants la zona (aquest recorregut ens mostra un patrimoni recuperat i rehabilitat als darrers mesos per part dels responsables de Fulleda Turisme Actiu. Uns espais “oblidats” durant molts anys i colonitzats per la natura, que ara tornen a ser visibles i ens mostren una part de la història de Fulleda).

El segon trajecte “curt” és una ruta de caràcter sensorial anomenada “Bany de Bosc”, fet i fet, 10 quilòmetres de corriols, senders que ens permetran endinsar-nos, descobrir l’interior i els secrets més amagats dels boscos del terme. El tercer recorregut fa honor al nom de la trobada: la Ruta Heroica, 20 quilòmetres de pujades i baixades, de forts desnivells, de camins exigents que faran gaudir a tots aquells que busquen un puntet de superació personal i d’esforç complementari.

Els recorreguts no presenten excessives complicacions orogràfiques ni tècniques; no obstant això, es recomana comptar amb una bona condició física per afrontar-los, especialment per la  Ruta Heroica, molt més exigent i que posarà a prova en alguns moments la resistència física dels participants.  No hi haurà horaris de tall en cap d’aquests tres recorreguts.

L’organització facilitarà als participants dos avituallaments per recuperar forces.

Les interessades i interessats a inscriure’s (i ampliar la informació) ho podran fer al web de Boira Experience fins al dimecres 2 de març, últim dia per formalitzar la inscripció, o en arribar als 400 participants. El preu és de 12 € -el mateix que a les dues darreres edicions-. Per tal de preveure qualsevol contingència durant la carrera l’organització contractarà una assegurança específica per a tots els herois i heroïnes apuntats a la marxa.

www.boiraexperience.cat/marxaheroica

La Marxa Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, transita per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar l’alt valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar l’elaboració i consum de productes de proximitat.

En aquesta edició l’organització s’ha adaptat al nou model de trobades generades arran de la pandèmia, però sobretot, ha aprofitat aquesta proposta esportiva no competitiva per donar a conèixer part dels recorreguts i dels atractius paisatgístics, naturals, patrimonials, experiències, impulsades des de l’Ajuntament de Fulleda mitjançant Fulleda Turisme Actiu.

L’organització habilitarà una zona d’aparcament al camp de futbol. Fulleda també disposa d’una àrea regulada per aparcar autocaravanes dotada amb tots els serveis bàsics per a aquest tipus de vehicles.