Les startups, empreses innovadores i la inversió del territori connecten i eleven amb el Link Up Fest

15/04/2024

La primera edició del Link Up Fest, celebrada a Lleida el 10 i 11 d’abril, tanca amb un gran èxit de participació i organitzatiu. Dues jornades en què les startups i les empreses innovadores del territori van rebre una injecció de talent de la mà dels més de 40 ponents i col·laboradors en aquesta trobada, que va esdevenir un marc idoni per connectar i establir acords i col·laboracions.

La posada de llarg de l’ecosistema emprenedor Link Up, conecta i eleva materialitzada en dues jornades dedicades a facilitar informació i consells de valor a les startups i empreses innovadores del territori (Lleida-Pirineos-Huesca Este-Ebre) va complir amb escreix amb les seves expectatives. Tant LoCowork el dia 10 d’abril com La Llojta, l’11 d’abril (palau de congressos de Lleida), van esdevenir dues fantàstiques àgores on el talent, el coneixement i les experiències adquirides a les seves respectives empreses i projectes per part del conjunt de participants va fluir en benefici de l’ecosistema emprenedor.

En uns temps on la intel·ligència artificial, les xarxes socials dominen el fet comunicatiu relacional, el Link Up Fest va esdevenir un conclave on es va demostrar que les relacions interpersonals, el parlar de tu a tu, el fet de trobar-te amb persones amb objectius i reptes comuns encara continua sent la millor manera per “connectar”.

Prop de 500 participants en el decurs de les dues jornades

Les xifres del Link UP Fest, tant de la jornada inaugural com de la “gran festa” de l’emprenedoria duta a terme aquest dijous 11 d’abril parlen per si mateixes. Més de 80 al networking del dimecres i prop de 300 el dijous (a les que cal sumar 200 més via streaming) superant amb escreix les previsions inicials. Això no obstant, per sobre de les xifres de participació cal destacar el valor i la qualitat dels consells i experiències aportades pels “keyplayers” participants en aquestes dues jornades; així com la gran quantitat de contactes, futures aliances, col·laboracions, projectes d’inversió establerts entre les persones, empreses i entitats participants a la trobada.

Lueira, startup guanyadora del primer concurs de startups Link Up, Conecta i Eleva 

La jornada del dijous, la gran posada de llarg de l’ecosistema Link Up Conecta y Eleva, va començar a les 09.00 del matí; per davant, vuit taules de treball amb diferents propostes de valor vinculades amb les startups i empreses innovadores, però posant el focus d’atenció en diferents aspectes com projectes innovadors capaços de provocar canvis al nostre entorn, la persona com a part fonamental dels projectes empresarials, eines i propostes per elevar projectes empresarials, el go to market, tecnologia i alimentació i, és clar, la inversió.

A més d’aquestes taules de treball, molt dinàmiques i atractives, un dels centres d’atenció va ser el primer concurs de startups de l’ecosistema Link Up, conecta i eleva, en el que van participar 8 empreses emergents del territori. Finalment, el jurat va atorgar el primer premio al projecte liderat per Dani Gavaldà CEO de Lueira, un atractiu i revolucionari programari adreçat a la gestió d’empreses esportives i de turisme. La segona posició va parar a mans de l’startup Aerofor, mentre que Techtiva va ocupar la tercera posició.

El Link Up Fest propicia “la màgia” de les interconnexions personals

Jordi Bernat, impulsor de l’ecosistema Link Up, conecta y eleva i organitzador d’aquesta gran festa de l’emprenedoria va valorar, com la resta d’assistents al Link UP Fest, molt positivament aquesta trobada “S’ha produït la màgia de la interconnexió. El nostre principal objectiu amb aquesta posada en escena del projecte Link Up era, d’una banda, aportar als participants informacions de valor, consells, experiències per ajudar-los als seus respectius projectes empresarials, ja fossin startups, empreses innovadores o amb noves línies de negoci. D’altra, oferir un entorn adient capaç d’afavorir els contactes interpersonals i l’establiment de futures col·laboracions, acords d’inversió, creació de nous projectes, cosa que, escoltant les valoracions dels assistents, s’ha aconseguit”.

El Link Up Fest ha estat un esdeveniment on “s’ha produit la màgia i la interconnexió entre persones i empreses amb necessitats comuns. Ha estat un fantàstic aparador per donar visibilitat a l’ecosistema emprenedor Link Up, conecta i eleva. Esdeveniments com aquest són estratègics dins del nostre projecte de suport i col·laboració amb les startups i empreses innovadores del territori”. “Al territori Link (Lleida, Osca Est, Ebre) comptem amb molt de talent, i creiem que cal involucrar-se, ajudar-los i oferir-los eines, assessorament i accés a la inversió per afavorir el desenvolupament de les seves idees de negoci des del territori. L’emprenedoria en el nostre àmbit d’actuació té molts reptes i l’ecosistema Link Up ha vingut per sumar i aportar el seu granet de sorra per ajudar-los a fer realitat els seus projectes”.

Els dies 2 i 3 d’abril de 2025, segona edició del Link Up Fest

Aquesta gran festa de l’emprenedoria, que va comptar amb la col·laboració d’un gran nombre d’empreses i entitats, tant públiques com privades i el patrocini principal de CaixaBank DayOne, va finalitzar amb la comunicació per part dels presentadors de la Link Up Fest, Carolina González (Aragón TV) i Lo Pau de Ponts, de les dates de celebració de la segona edició, que es durà a terme els dies 2 i 3 d’abril de 2025.

Z! Comunicación&Eventos, empresa col·laboradora amb el projecte Link Up, conecta y eleva

Un plaer col·laborar i aportar el nostre petit gra de sorra a la celebració de Link Up Fest, un gran esdeveniment dedicat a donar suport al talent i a l’ecosistema emprenedor i intraprenedor de la nostra regió (Lleida-Osca Est-Ebre). En aquesta ocasió, gestionant i coordinant les relacions amb els mitjans de comunicació.