Link Up, suport a l’emprenedoria, empreses amb noves línies de negoci i innovadores i startups del territori

06/02/2024

Link Up és un projecte promogut de manera conjunta per les empreses lleidatanes Up2You i LoCowork per donar resposta a les mancances que troben les iniciatives d’emprenedoria i startups del territori, tant a l’hora de desenvolupar els seus projectes i idees de negoci com en el moment de connectar amb altres empreses i accedir a inversors.

Aquesta iniciativa desenvoluparà la seva activitat a l’àrea de Lleida-Pirineus-Osca Est-Ebre

L’empresari lleidatà Jordi Bernat, director de l’agència de màrqueting digital Up2You i LoCowork, és el principal impulsor d’aquest projecte de col·laboració empresarial, que té com a finalitat crear una comunitat de startups, empreses amb noves línies de negoci i innovadores i inversors d’alt valor, afavorint la connexió entre elles i facilitant-ne el desenvolupament empresarial.

Fixar el talent i l’emprenedoria al territori

L’àrea de Lleida – Pirineus – Osca Est – Ebre (comarques frontereres amb la demarcació de Lleida) compta amb un gran nombre d’emprenedors i startups; malgrat això, la taxa d’emprenedoria i intraprenedoria és molt menor que la de zones metropolitanes de capitals com Madrid, Barcelona, València, que, en gran manera, acaben captant el talent local.

Conscients d’aquesta realitat, Link Up es posiciona com una iniciativa empresarial que, de manera col·laborativa amb altres actors del territori (sector empresarial, inversors, administració, entitats financeres, etc.), vol invertir aquesta tendència i fixar el talent al nostre territori, facilitant eines i recursos estratègics capaços de generar un ecosistema emprenedor, intraprenedor i d’inversió al territori, que eviti aquesta fuita de talent cap a altres zones.

Ecosistema Link Up, una comunitat on connectar el talent i convertir les idees en oportunitats

Link Up és un pas endavant respecte al treball dut a terme en aquest àmbit des de LoCowork (un cooworking amb més de 500 m2, on poder desenvolupar projectes professionals dins d’un entorn dinàmic i col·laboratiu situat a l’avinguda Miquel de Batllori de Lleida, en funcionament des del 2020).

A hores d’ara, Link Up afronta la segona fase del projecte centrat en la creació d’un ecosistema capaç de connectar el talent de la regió i convertir les idees en oportunitats reals de negoci; així com en la celebració d’esdeveniments, formacions i el desenvolupament de serveis de suport a l’emprenedoria, intraprenedoria i a l’inversor.

Link UP Fest, la “posada de llarg” del projecte

Els dies 10 i 11 d’abril tindrà lloc la Link Up Fest, un esdeveniment de l’ecosistema emprenedor i intraprenedor de la nostra regió on connectar i elevar tot el nostre talent. L’acte central de la Link Up Fest es durà a terme el dijous 11 d’abril a la Llotja de Lleida, en una jornada que comptarà amb la participació de més de 40 destacats ponents vinculats amb l’emprenedoria, la intraprenedoria i les startups, més de 80 empreses i prop de 300 participants.

A més d’aquesta posada de llarg, programada per al mes d’abril, durant els darrers mesos Link UP ha promogut diferents esdeveniments per a emprenedors, intraprenedors i inversors de la zona sota la denominació de Biz&Beers (reunions de treball col·laboratives en un ambient informal i una atmosfera que convida al diàleg i la col·laboració amb l’objectiu d’ajudar els emprenedors a desenvolupar el seu projecte i cercar col·laboracions).