L’Ajuntament de Fulleda, facilita la descoberta del territori amb els Mapes de Rutes de Fulleda 2024

25/03/2024

Des de fa uns anys, l’Ajuntament de Fulleda, amb l’estreta col·laboració de Fulleda Turisme Actiu i Boira Experience, està creant i recuperant un gran nombre de rutes pel seu terme municipal. Per aquest 2024 ha creat dos mapes amb una selecció de 8 rutes a peu i altres 8 rutes per fer amb BTT accessibles, de manera gratuïta, des del perfil de Fulleda Turisme Actiu a l’APP Wikiloc.

L’Ajuntament de Fulleda, amb el suport i assessorament de Fulleda Turisme Actiu, Boira Experience i la plataforma Wikiloc, presenta un mapa amb una selecció de 8 rutes a peu i altres vuit per fer amb BTT, cadascuna d’elles dissenyada per captivar, tant els aficionats a l’esport a l’aire lliure com aquells que busquen una escapada relaxant enmig de la natura. Des de senders suaus per gaudir en família fins a rutes desafiants, pensades per als més aventurers; cada camí ofereix una finestreta única a la bellesa del terme municipal de Fulleda, mostrant paisatges de boscos frondosos, camps de conreus idíl·lics i els nostres característics camins de pedra seca.

Els recorreguts seleccionats es poden fer tant a peu com en BTT

Aquesta iniciativa pionera, que promet revolucionar l’experiència de senderisme i BTT desplegant un treball meticulós fet al llarg dels darrers anys, busca no només facilitar la descoberta d’un territori excepcional, sinó també preservar i fer valdre el ric patrimoni històric i natural que defineix i forma part de la història i les arrels de Fulleda.

Rutes plenes d’història i tradició

Un dels aspectes més remarcables d’aquestes rutes és la inclusió de les antigues construccions de pedra seca, entre elles, els corrals que en temps passats eren utilitzats pels ramaders de Fulleda. Aquestes estructures, testimoni silenciós de la història rural de Fulleda, es revelen com a joies ocultes al llarg dels senders, oferint als visitants un viatge al passat on poden imaginar-se la vida dels nostres avantpassats.

La integració d’aquests elements, juntament amb vestigis de la Guerra Civil com nius de metralladora i búnquers, enriqueixen l’experiència de cada ruta, transformant una simple excursió en una aventura cultural. Una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Fulleda, i per extensió de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu, per recuperar i preservar aquests tresors perquè generacions futures puguin també descobrir i apreciar la riquesa del patrimoni fulledenc.

Els Mapes de Rutes de Fulleda 2024 una pràctica eina per gaudir de la descoberta d’un territori únic

Gràcies al treball de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu, podreu descobrir bona part dels indrets i actius patrimonials i històrics més atractius de la població amb el Mapa de Rutes de Fulleda 2024, creat en col·laboració amb l’APP Wikiloc, que farà que seguir aquestes rutes sigui més fàcil que mai, permetent-vos accedir a totes les informacions necessàries al palmell de la mà. A més, en seguir el perfil de Fulleda a Wikiloc, estareu sempre al corrent de les últimes novetats i descobertes en les nostres rutes. Al perfil de Wikiloc, teniu a la vostra disposició més de 40 rutes, entre altres, aquesta selecció de 8 rutes a peu i altres 8 per gaudir i conèixer el territori amb la vostra BTT.

Vine a Fulleda i deixa que la natura, la cultura i l’aventura omplin el teu esperit

Animem a tothom, des dels amants del senderisme fins als aficionats a la BTT, a descobrir Fulleda a través del Mapa de Rutes de Fulleda 2024. Amb aquesta eina estem segurs que cada pas, cada cop de pedal us portarà a una experiència inoblidable, on la bellesa del paisatge es combina amb la profunditat de la nostra història.

Gaudiu amb respecte i cura de les vostres sortides al medi natural