Prats Advocats, especialistes en la tramitació d’herències

23/09/2021

Una temporada més, Xavier Prats, director del despatx d’advocats lleidatà Prats Advocats, ens resoldrà dubtes i facilitarà, de la ma Santi Roig, director del nou programa informatiu de Lleida TV, ADIARI, diferents consells i recomanacions de caràcter legal, que ens seran de gran utilitat.

En el decurs d’aquesta nova temporada de col·laboracions amb Lleida TV, Xavier Prats ens parlarà de diferents qüestions i situacions força comunes al nostre dia a dia com poden ser les reclamacions contra les entitats bancàries per clàusules abusives a les nostres hipoteques o targetes revolving, com actuar davant d’un accident de trànsit i gestionar, si escau, la reclamació per danys i perjudicis davant la companyia asseguradora, defensa legal i conseqüències dels delictes per alcoholèmia, drogues, situacions vinculades amb el dret familiar: divorci, custòdia dels fills… , etcètera.

En aquesta primera intervenció de la temporada, Xavier Prats ens parla sobre diferents aspectes vinculats amb les herències, redacció del testament. Un tema, en certa mida, “tabú” del qual ens costa parlar, però que hauríem de normalitzar i afrontar amb naturalitat donat que és una certesa que arribarà de manera ineludible. En aquest sentit, el fet de planificar amb temps i cura la successió, la redacció d’un testament evitarà, en gran mesura, problemes futurs, situacions molt complicades i desagradables que, endemés, arriben en un moment on els hereus o possibles hereus es troben en una situació emocional molt delicada.

En aquest vídeo podreu escoltar diferents recomanacions i consells sobre aquest respecte. Un dels principals, com ja hem avançat, malgrat que en ocasions no vulguem tenir aquesta visió de futur, és l’oportunitat i practicitat de redactar un testament en vida. És un tràmit, en la gran majoria dels casos, bastant senzill i amb un cost econòmic baix (sempre molt inferior i menys farragós a una declaració de bens, quelcom que caldrà fer si no existeix testament)

Video amb els consells de Xavier Prats a partir del minut 04.16

Prats Advocats, comptem amb una àmplia experiència i som especialistes la tramitació integral d’herències, la redacció de testaments; en aquest cas, sempre tractarem que la redacció del testament sigui un tràmit senzill i que en cap moment incomodi a la persona que dona aquest pas, vetllant sempre en la seva elaboració per què quan arribi el moment del traspàs aquest document, signat temps ençà, no generi problemes, ni disputes entre els hereus; una situació que, malauradament, és més comuna del que caldria esperar.

Produït el decés, un moment especialment complicat per als familiars, amics i entorn més proper de la persona morta, a Prats Advocats també us ajudarem, acompanyarem i assessoramem amb els diferents tràmits a realitzar, en ocasions amb certa complexos, vinculats amb l’herència; d’entrada, si no tenim constància de l’exitència d’un testament, consultant al Registre General d’Actes d’Última Voluntat si el difunt havia redactat algun testament, etc. A més d’altres qüestions amb significatives repercursions de caràcter personal i econòmiques vinculats amb la pròpia distribució dels bens, impostos a pagar, admisió o rebuig de l’herència, etc. Endemés d’altres casuïstiques com la reclamació de la legítima, representació legal davant d’un possible frau, manipulació en la redacció del testament, reclamació de l’herència…

Prats Advocats, per complicat que sigui el moment, sempre ens tindràs al teu costat. Despatx d’advocats especialitzat en herències