Significativa i positiva presència d’emprese leridanes al MWC y 4YN

01/03/2024

La present edició del Mobile World Congress i el 4YFN, celebrat a Barcelona del 26 al 29 de febrer, ha comptat amb una nodrida representació d’empreses de Lleida, que han demostrat en aquest congrés, l’aparador més gran del món de la tecnologia d’avantguarda, gran potencial, capacitat d’innovació i generació de negoci.

Com calia esperar, en la present edició del MWC l’avenç de la Intel·ligència Artificial (IA) ha estat el principal focus d’atenció i de negoci entre els assistents al congrés, amb gegants com Microsoft, Honor i Android llançant sistemes operatius i dispositius avançats que integren aquesta tecnologia.

D’altra banda, la mobilitat sostenible ha capturat l’atenció del públic amb propostes tan revolucionàries i sorprenents com ara el cotxe elèctric volador d’Alef Aeronautics, el SU7 Max de Xiaomi i el taxi aeri elèctric de Joby Aviation. També s’ha evidenciat un interès creixent en les solucions per a la monetització de xarxes de dades, així com en desenvolupaments en robòtica i realitat virtual.

Group Salto i Lleida.net, dues empreses lleidatanes amb un gran impacte al MWC

Cada any són més les empreses del nostre territori que acudeixen al congrés, tant per presentar els productes com per establir contactes i captar coneixement. D’una manera directa o indirecta, més de 100 representants d’empreses de Lleida han tingut una participació activa al congrés. En aquest sentit, cal destacar l’aposta duta a terme per les empreses tecnològiques lleidatanes Group Salto i Lleida.net, que han destacat notablement; sent aquesta última la seva 18a participació a l’esdeveniment, consolidant-se com un referent perquè les comunicacions electròniques tinguin el suport legal sol·licitat per la legislació dels països.

Les startups lleidatanes UniSCool i Oshun presenten els seus projectes al 4YFN

D’altra banda, el 4YFN ha celebrat la desena edició expandint el seu abast amb dos pavellons, més de 800 expositors i 350 ponents. Entre altres, UniSCool, la startup lleidatana especialitzada en refrigeració de dispositius electrònics, que ha mostrat les seves innovadores solucions de gestió tèrmica sostenible i eficient. UniSCool no ha estat l’única empresa emergent lleidatana amb protagonisme al 4YFN; Casandra Vicente, CEO i cofundadora d’Oshun, (la seva startup facilita la recerca de professionals especialitzats en serveis com tatuatges i micropigmentació) ha ofert una ponència en què ha parlat de com vincular les persones amb les marques.

Sens dubte, els esdeveniments paral·lels al MWC/4YFN estan adquirint cada vegada més protagonisme i s’han convertit en punts de referència clau en la generació d’oportunitats d’inversió i aliances estratègiques, servint com a precursors informals d’importants acords. Alguns dels més importants han estat l’esdeveniment de benvinguda al 4YFN organitzat per Aticco, que gestionarà el hub financer de la Borsa de Barcelona; la festa de Nucli a l’antiga fàbrica de Damm, que ha anunciat un acord de col·laboració amb Huawei; il?esdeveniment a Pedralbes de Wayra, que després del certamen passarà a agrupar totes les iniciatives d?inversió en startups de Grupo Telefónica.

El MWC i el 4YFN, una gran oportunitat per a l’emprenedoria i la innovació del nostre territori

Jordi Bernat, impulsor de Link Up, l’ecosistema d’emprenedoria, innovació i inversió de Lleida i l’est d’Osca, valora molt positivament la seva participació en aquesta edició del congrés. de Nucli i de Wayra ha estat el colofó perfecte per obrir portes a col·laboracions d’altíssim nivell que beneficiaran el territori a mitjà termini.” En conclusió, el creixent interès i la maduresa del sector, unit a la participació de les empreses i startups de Lleida al MWC i 4YFN han evidenciat que, tot i que encara és, en certa mesura, reduïda la presència d’expositors locals, aquests esdeveniments representen una oportunitat de valor per a l’avenç econòmic i tecnològic del nostre territori.