Talent i empreses emergents lleidatanes a la 1a edició del Reus Start-Ups Summit

21/06/2024

Les instal·lacions de Fira de Reus van acollir aquest dijous la primera trobada de l’ecosistema d’empreses emergents de la Catalunya Sud, que va comptar amb una destacada representació d’startups de Lleida vinculades amb Link Up, conecta y eleva, ecosistema emprenedor convidat en aquest esdeveniment. La cita també va comptar amb la presència de Pilar Bosch, regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida i Miguel Luis Lapeña, director adjunt de Promoció de la Ciutat.

Fira de Reus, seu de REDESSA, empresa municipal de l’Ajuntament de Reus impulsora de l’ecosistema emprenedor i empreses emergents d’aquesta zona de Catalunya, va ser l’escenari del Reus Start-Ups Summit, que va servir per donar a conèixer, connectar i impulsar el talent de les empreses innovadores i startups del territori. Una jornada en què es van analitzar reptes, experiències d’èxit i les grans claus del talent dels negocis sorgits a la zona a través de sis taules de treball, on es van abordar qüestions vinculades amb l’emprenedoria i el món empresarial com la projecció de marca, el lideratge, finançament d’empreses emergents, etc.; per finalitzar amb un dinar de networking.

La jornada va tenir una destacada presència d’empreses innovadores i emergentes de la Catalunya Sud, però també de Lleida gràcies a la participació de Link Up, conecta y eleva, com a ecosistema emprenedor convidat en aquesta trobada d’emprenedors que, en bona part, neix inspirat i segueix la línia del Link Up Fest, celebrat els dies 10 i 11 d’abril a Lleida. Entre les startups lleidatanes presents en aquest acte cal destacar la participació de Lueira (guanyadora del primer concurs de StartUps Link Up Fest), Useit, Level 4; entre altres empreses vinculades amb Lleida, a més de la participació com a ponents de la lleidatana Sara Sampedro, CEO & co-founder Executive HR Talent o Enric Gràcia, CEO i confundador de Talentea.

L’ajuntament de Lleida va tenir una representació destacada a través de la presència de Miguel Luis Lapeña, director adjunt de Promoció de Ciutat i de la regidora de Promoció de Ciutat Pilar Bosch; que va destacar “avui hem vingut a Reus, de la mà de Link Up, com a mostra de suport a les empreses lleidatanes presents en aquest acte i del conjunt d’empreses que formen l’ecosistema emprenedor de Lleida. Esdeveniments com aquests són una bona manera de connectar el talent, donar suport i potenciar les empreses emergents i innovadores, tant de Lleida com del conjunt de Catalunya, que és un dels objectius que treballem des de l’Ajuntament de Lleida. Un plaer compartir aquesta jornada i aquesta experiència impulsada per l’Ajuntament de Reus a través de la seva empresa municipal REDESSA”.

Jordi Bernat, principal responsable de Link Up, també va valorar positivament, tant la participació d’empreses de l’ecosistema emprenedor Link Up com de la representació de l’Ajuntament de Lleida en aquest acte. “Avui hem tingut una nova oportunitat de mostrar que a Lleida comptem amb un gran potencial emprenedor i moltes possibilitats de creixement. En aquest sentit, que institucions com l’Ajuntament de Lleida donin suport i visibilitat a aquestes empreses és molt positiu i necessari a l’hora de projectar i ajudar al desenvolupament de les empreses emergents i amb noves línies de negoci del territori. Avui hem tingut una nova oportunitat per adquirir nous coneixements i contactes de valor, que sens dubte serviran per enfortir l’ecosistema emprenedor de Lleida-Est d’Osca i establir nous llaços i projectes amb empreses emergents de la Catalunya Sud”.