Tres recorreguts de 9, 17 i 26 quilòmetres protagonistes de la setena edició de la Marxa Heroica a Fulleda

06/02/2024

Un any més, la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda, Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu, serà el punt de referència per als amants de les rutes a peu i córrer amb motiu de la celebració d’aquesta trobada esportiva i no competitiva, que es durà a terme el diumenge 3 de març i que comptarà amb tres rutes temàtiques de 9, 17 i 26 quilòmetres cadascuna.

Fidel a la seva cita, (primer diumenge de març) el 3 de març la Marxa Heroica tornarà a posar a prova als herois i heroïnes amants del senderisme. Una gran oportunitat per conèixer un fantàstic entorn natural gràcies als seus tres recorreguts temàtics, amb diferents nivells de dificultat; que permetran descobrir diferents indrets d’interès del terme municipal de Fulleda, principalment.

Aquesta trobada esportiva, no competitiva, està oberta a la participació d’un màxim de 400 participants. Els interessats a formalitzar la seva inscripció, que tindrà un cost de 13 €, ja ho poden fer a través de la pàgina web de Boira Experience, col·laboradors en l’organització d’aquesta proposta. Les inscripcions es tancaran el 29 de febrer o en el moment d’arribar als 400 inscrits. Per tal de preveure qualsevol contingència durant la carrera l’organització contractarà una assegurança específica per a tots els herois i heroïnes apuntats a la marxa.

Els participants en aquesta setena edició de l’Heroica, que sortirà a les 09.00 hores des dels exteriors de La Sala (el local social de Fulleda) podran escollir entre un dels tres recorreguts proposats; unes rutes temàtiques en sintonia amb el treball, les rutes i experiències que s’estan promovent des de Fulleda Turisme Actiu i l’Ajuntament de Fulleda.

Els recorreguts no presenten excessives complicacions orogràfiques ni tècniques; no obstant això, cal recordar, que Fulleda i el seu entorn són terra de desnivells i en cap cas hi ha un pam de pla; per això, es recomana comptar amb una bona condició física per afrontar-los, especialment la  Ruta Heroica, molt més exigent i que posarà a prova en alguns moments la resistència física dels participants. En qualsevol cas, és molt important que respecteu el circuit el qual us heu inscrit i no deixar brossa enmig de la natura.

La Marxa Heroica és una proposta esportiva “ecoresponable”, que travessa per zones d’alt interès ecològic i forma part de les marxes saludables de Ponent. La Marxa transita per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar l’alt valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca.

L’organització habilitarà una zona d’aparcament al camp de futbol. Fulleda també disposa d’una àrea regulada per aparcar autocaravanes dotada amb tots els serveis bàsics per a aquest tipus de vehicles.

Bany de Bosc fulledenc, el recorregut curt amb aproximadament 9 quilòmetres

És apte per a totes les edats i forma física; no obstant cal recordar, que Fulleda i el seu entorn són terra de desnivells. S’ha de tenir un mínim de forma física per assolir aquest recorregut que comença a Fulleda, baixa fins al fons dels Pous i puja fins al Racó del Bolet. Continua cap a la Font del Sr. Martí, tot passant per una trinxera de la Guerra Civil Espanyola i puja cap a la Serra del Penjat. El recorregut planeja pel capdamunt de la serra i inici el descens cap a la Vall dels Cosrtans passant per la font d’en Salat i la cabana de volta del fons de la Planota. Arriba fins a la font de les Ventoses on inicia l’ascens fins a Fulleda, punt final d’aquest recorregut de 9 quilòmetres i 221 metres de desnivell positiu acumulat

Corrals de Fulleda, 17 quilòmetres de descoberta

Un itinerari, com l’Heroic, de dificultat alta, especialment per la distància total a recòrrer. Es requereix un estat físic mitjà/alt per completar-lo. Aquest recorregut, està ambientat en els Corrals de Fulleda i us permetrà caminar en contacte amb la natura durant tot el recorregut. La majoria de camins, carrerons i pistes d’aquest itinerari són exclusivament del terme de Fulleda. En aquest sentit, cal destacar que alguns camins s’han recuperat gràcies al treball de Fulleda Turisme Actiu i l’Ajuntament de Fulleda amb l’objectiu d’ampliar les zones de senderisme i completar l’oferta paisatgística amb el valor patrimonial i històric dels camins, la pedra seca i el paper de l’activitat rural a Fulleda.

Opció de recorregut recomanada per a persones acostumades a caminar o córrer aquestes distàncies o si ja sabeu del que va això de la Marxa Heroica de Fulleda.

El recorregut comença a Fulleda, baixa cap al fondo de les Aubaredes per agafar l’antic camí de ferradura de Fulleda a Senan fins a arribar al pla de Fulleda. Baixada cap al fons del Matallongues per iniciar l’ascens cap a la serra de Vilobí. Abans d’arribar a dalt de la serra, s’agafarà un trencant a la dreta per baixar al Fons de les Granades i seguir cap al racó de les Argelagues Marines per ascendir, aquest cop si, a la serra de Vilobí. Planejarem durant uns pocs minuts per iniciar el descens al fondo de les Granades per la serra del Comandou. Passarem pel costat dels corrals del Prim per seguir pel GR i la Costa de la Cirera fins al capdamunt de la serra de les Aubaredes. Iniciarem el descens pel Racó de la Costa de la Cirera per pujar pel comellar d’en Giner fins a arribar a Fulleda. Distància total 16,68 km amb un desnivell positiu acumulat de 547 metres. 

El recorregut “Heroic” per excel·lència

El recorregut llarg de 26 quilòmetres permetrà experimentar-ho tot; descobrir l’autèntic Bany de Bosc fulledenc, així com descobrir la ruta dels Corrals de Fulleda. Com la resta, tots els participants sortiran des de Fulleda (en el cas del recorregut llarg, existeix la possibilitat de començar la ruta a les 08.00 h) per baixar fins als fons dels Pous i pujar fins al Racó del Bolet. La ruta continua cap a la Font del Sr. Martí, tot passant per una trinxera de la Guerra Civil Espanyola i puja cap a la Serra del Penjat. El recorregut planeja pel capdamunt de la serra i inici el descens cap a la Vall dels Cosrtans, tot passant per la font d’en Salat i la cabana de volta del fons de la Planota. Arriba fins a la font de les Ventoses on inicia l’ascens fins a Fulleda. El recorregut passa pel costat de la població per baixar cap al fondo de les Aubaredes per agafar l’antic camí de ferradura de Fulleda a Senan, el camí seguirà fins a arribar al pla de Fulleda. Des d’aquest punt, els participants en la marxa baixaran cap al fons del Matallongues per iniciar l’ascens cap a la serra de Vilobí. Abans d’arribar a dalt de la serra, gir a la dreta per baixar al Fondo de les Granades i seguir el camí en direcció cap al racó de les Argelagues Marines per ascendir, aquest cop si, a la serra de Vilobí. Després d’uns centenar de metres de camí per l’alt de la serra començarà el descens cap al fons de les Granades per la serra del Comandou. El camí passarà pel costat dels corrals del Prim per seguir pel GR i la Costa de la Cirera fins al capdamunt de la serra de les Aubaredes. Per finalitzar amb un descens pel Racó de la Costa de la Cirera per pujar pel comellar d’en Giner fins a arribar a Fulleda. Distància total de 26 km amb un desnivell positiu acumulat de 778 metres.

En aquesta edició de la Marxa Heroica no hi haurà talls horaris

Inscripcions

Reglament

Recorreguts

Horaris